znanje
, ,

Znanje – Saznanje – Uspijeh

Znanje je univerzalna moć, daje nam sigurnost i svjesnost određenog nivoa znanja, ali i iluzije njegove moči pod koje mnogi padaju ne shvaćajući da žive i dio su te iluzije. Znanje je varijabla koja se konstantno proširuje, obogaćuje i mijenja proporcionalno našem rastu i proširenju svijesti. Znanje kroz iskustvo je najvrjednije, jer samo kroz osobno iskustvo svjesno rastemo. Sva znanja kroz čitanje, razmišljanje i razgovor su samo vodilje ka iskustvu, na koje se moramo samostalno odlučiti ili ne odlučiti proći. U mnogome je znanje samo iluzija onoga što nam je: dano, nametnuto, ukorijenjeno tradicijom, naukom, zakonom, religijom, uvjerenjima ili dogmama ovih dualnih razina. Ono nam je neophodno da bi se mogli snalaziti i kročiti naš put u ovome dualnom svijetu 3D.
Realiziranje viših znanja kroz osviještenje i samorealizaciju proširuju našu percepciju na određene više nivoe svijesti a time i realizaciju varijabli slijedećih nivoa viših znanja. Te realizacije viših nivoa podliježu drugim zakonima istine i realnosti, koje su nam u ovom momentu naše percepcije i svjesnosti nepotrebna i ne efikasna. Mi sami određujemo kontinuitet tog napretka i rasta na više nivoe znanja, svjesnosti, osviještenja i samorealizacije.

Sve te nivoe istine, znanja i realizacije učimo i prakticiramo na našim redovitim radionicama osviještenja i duhovnosti.

Saznanje

Saznanje je odrađeno iskustvom znanja, slučaja ili namjere, koji mogu biti realizirani na vanjskim i unutarnjim nivoima. Saznanja imamo mnoga, neka su osviještena i odrađena, a neka moramo još ponoviti i odraditi. Ona nas obogaćuju, čine iskusnijim, svjesnijim, zrelijim i slobodnijim na našem putu ka potpunom saznanju. Bez saznanja naš rast ne bi bio moguć niti potpun. Saznanje ne podliježe zakonima vremena (ono može biti i trenutno). Saznanje je uvjetovano našom spremnošću, da radimo na svjesnom iskustvu, jer to nam daje to što nazivamo jednostavnom riječju, saznanje. Samo saznanje, još nije osviještenost ili osviještenje, ali je njegov obavezan prethodnik i njegov neizostavan dio. Do postizanja nivoa potpunog saznanja, moramo raditi na ovom vanjskom nivou 3D egzistencije, ali i na višim nivoima realizacije božanske istine unutrašnjih tj. spiritualnih nivoa.
Sve to zvuči prilično zamršeno i komplicirao. No, to je samo varka našeg logičnog razmišljanja, na kojeg se previše oslanjamo i koristimo u svakodnevnom životu, radu i razmišljanju. To nam je dano kroz tradiciju, školu, religiju, filozofiju i nauku. U svakodnevnici gotovo niša ne poduzimamo da izađemo iz tog začaranog kruga logike. Naše okruženje nam ne daje priliku niti poticaj za to. Ne izaći iz tog kruga, biti pod njihovom kontrolom i utjecajem, jednostavno biti sljedbenik, logično misliti i raditi. To i jeste cilj ovog nivoa i njegovih manipulativnih energija i entiteta  koji to pouspješuju u njihovu korist. Žele nas učiniti ovisnikom i sljedbenikom tih iluzija i manipulacija. Da  ništa ne činimo niti poduzimamo, da se probudimo iz tog sna i iluzija vjerovanja.
Sada je vrijeme da upoznamo i drugu stranu istine. Istine ovog nivoa egzistencije i njenih zakonitosti. Kroz učenje i ostvarivanje saznanja vrlo efikasnim metodama, koje će nam biti dane na našim radionicama osviještenja i duhovnosti, gdije možemo doseći taj visoki željeni cilj. Sva moć realizacije saznanja leži isključivo u našim rukama.

„Saznanje je moć koja nam daje sigurnost i svjesnost“

Uspijeh

Što bismo sve mogli nazvati uspjehom je beskrajna lista pojmova. Da li su to doista oznake i simboli uspjeha? Ne, nisu, ali nam daju iluziju tog pojma i njegovih karakteristika, koje nas uvelike zavaravaju i odvode u krivom smjeru ka iluzijama i ovisnosti o njima i njihovoj moći. Uspjeh sam po sebi nema predznaka. On može biti na pozitivnom ali i na negativnom polu vrlo efektivan i uspješan. On to doista i jeste. Svi koji rade sa predanošću i s ljubavlju na „uspjehu“, oni ga i postižu, bilo da su na pozitivnom ili negativnom polu egzistencije. Uspjeh na negativnim nivoima nas vrlo efektivno i mnogostruko okružuje u svakodnevnici i biva mnogima simbol želja a nekima i vodilja ka tom cilju. Mi se na našim radionicama isključivo bavimo pozitivnim uspjehom i njegovom realizacijom, na osobnom i globalnom planu, na vanjskim i unutarnjim nivoima realizacije.
Uspjeh: u školi, poslu, porodici, prijateljstvu, ljubavi, društvu i sportu, u duhovnom napretku. Uspješno živjeti, misliti, željeti, ostvariti sve svoje želje. Kako uspješno željeti i sve željeno ostvariti. Kako biti sretan zadovoljan, ispunjen. Ovdje možete sve to pročitati, proučiti, naučiti i primijeniti, jer uspjeh nije sreća već rad na sakupljanju znanja kroz rad i ciljanu namjeru to i primijeniti. Samo čitanje vas neće daleko dovesti. Rad na sebi, s ljubavlju prema sebi i ljubavlju prema drugim dušama je to što moramo činiti i s ljubavlju primjenjivati. Ta svjesna primjena pozitivne energije i pozitivne namjere će vam ubrzo pokazati gdje ste i koliko dobro radite na tom nivou saznanja. Kruna rada na bilo kojem području djelovanja je uspjeh. Uspjeh koji dolazi kroz zalaganje, ustrajnost, pozitivnost i ljubav prema tome što činimo. Ta se realizacija jednom riječju zove, „Uspjeh“. To je također jedan od važnih aspekata i učenja naših radionica.

 

„Uspijeh nije sreča več znanje, rad i namjera“

Istina

 

Objektivna istina ne postoji kao realnost, već samo kao iluzija nam nametnutih činjenica neke kontrolne institucije. Objektivna istina je samo iluzija momentalne željene istine subjektivnog mišljenja mislioca.
Istina sama po sebi ne postoji kao fiksna, ona se mijenja ovisno o osviještenju i razini svjesnosti. Ono što je za nas bila istina, prije nekog vremena (npr. u djetinjstvu) više nije istina, pa tako niti ono što je sada za nas istina, nakon osviještenja nekih novih situacija, prestati će biti istina.
Možda je istina ovog nivoa: Da je sve iluzija i da smo mi:  „Sve u Svemu“ kao jedna nedjeljiva cjelina, ali tu istinu tek trebamo osvijestiti.

Želje i Ostvarenja

Želje i Ostvarenja više nisu nikakova tajna. To su poznate i vrlo jednostavne tehnike, koje se moraju redovito, točno i s ljubavlju prakticirati, a uspjeh zasigurno neće izostati. Mnogobrojna literatura nas dovodi na pravi put sa svojim vježbama, primjerima i iskustvima drugih  koji su to već uspješno apsolvirali. Nema razloga da i vi u tome ne uspijete. Sada je pravi trenutak da se i u ovoj disciplini ogledate.
Za vas smo pripremili i radionice na tu temu.

 

Ostvarivnje želja ili Afirmacije

 

Moć ozdravljenja je u nama

Dakako da je moć ozdravljenja je u nama, samo je trebamo s ljubavlju željeti primjenjivati. Tek tada je ona djelotvorna. Ne mislite da je to tableta i da ona sama od sebe djeluje. Osnova uspjeha je zalaganje i rad s ljubavlju na našem ozdravljenju. Svakako da su nam tu i protokoli djelovanja vrlo važni za potpuno ostvarenje tog cilja.
Primjer rada s ljubavlju: Možete li se sjetiti kada ste bili zaljubljeni? Srce vam je treperilo. Bio je to tako divan osjećaj. Jednako je s  voljenjem sebe, osim što vi nikad nećete otići. Kada jednom zavolite sebe. To je taj osječaj rad na sebi s ljubavlju. 

 

Manipulacija

Nalazimo se u dimenziji kreacionistički stvorenoj od bića koja imaju zadaću manipulirati sve što im je moguće. Gotovo sve oko nas je ciljana manipulativna kreacija i kako mi s vremenom osvještavamo pojedini segment manipulacije postajemo sve svjesniji prirode stvarnosti ali i nas samih. Nakon što osvijestimo pojedini segment manipulacije, on prestaje za nas postojati kao manipulativan i više nije djelotvoran. Manipulacija je u funkciji našeg buđenja i osviještenja ako smo spremni to  prepoznati i živjeti sa tim znanjem u potpunom balansu. Tek tada čemo realizirati zadače i moći tog pola i njegove funkcije za naš rast na ovom nivou 3D.
Sigurno da smo u mogučnosti sve negativne  i manipulativne namjere dovesti u nedjelovanje. Možemo se vrlo jednostavno i močno zaštititi. Kako?

To  možete saznati ako želite
0 Kommentare

Dein Kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.