svjesnost
,

Svjesnost -Duhovnost

Svjesnost svijesti

Kada spomenemo riječ svjesnost, odmah nam je jasno, kako smo svjesni svega što činimo, radimo, mislimo, vidimo i živimo. Sretni smo zbog toga da smo svjesni, a ne kao mnogi ljudi koji svega toga nisu svjesni i čine mnoge nama nerazumljive stvari. To viđenje je samo odraz naše percepcije svijesti na kojoj se momentalno nalazimo. To je ta, naša istina, naša subjektivna istina, koju u velikom broju slučajeva smatramo (našom ali ipak) objektivnom istinom. Te istine kao i svjesnost su toliko istiniti kao i sama istina kao objekt promatranja, razumijevanja i njezina percepcija na našem nivou svijesti.
Svjesnost je najviši vid iluzije stvarnosti na ovom sadašnjem egzistencijalnom nivou dualnog života, koji smo samostalno izabrali. Svjesno smo došli ovdje odraditi dio stvarnosti ove 3D dimenzije, kako bi kroz rad na sebi osvijestili bit našeg dolaska, bit naše duše, bit božanskog Ja u nama. Život u ovoj dimenziji je samo kap svjesnosti u oceanu osviještenja božanske ljubavi nižih dimenzija, koje su samo kap osviještenja u oceanu svjesnosti viših dimenzija božanske ljubavi, a te su dimenzije samo kap u ……………………………….
Ne, to nije kraj. To je tek početak osviještenja svjesnosti božanskog Ja u nama. To je samo, svjesno osviještenje svjesnosti beskrajne božanske ljubavi u nama. Tek kada osvijestimo osobnu realizaciju, dolazi nam u susret osviještenje kolektivne realizacije. Tek nakon toga nam dolazi ostvarenje boženske realizacije. Dakako, ni to nije kraj. To je tek dio našeg puta, puta na povratku kući.
Nadam se da će vas to ponukati doznati više o svim tim aspektima ovog života i njegovim još suptilnijim falsetama. Sve to nam uvelike može olakšati, ispuniti i uljepšati ovaj život, obogatiti ga, učiniti sasvim novim i svjesnijim. Ta odluka realizacije svih ovih aspekata je prepuštena vama samima. Ona je pravilna u tom trenutku kada vi to odlučite, a do tog trenutka će biti prava ona sada vama važeća.

 

 


„Ja sam odraz božanske svjesnosti u univerzumu božanske ljubavi“

Spiritualna Duhovnost

Je samo dio stvarnosti viših spiritualnih božanskih razina, koji nam je dozvoljen vidjeti, osjetiti i doživjeti sa ovog našeg trećeg dimenzionalnog nivoa materijalne egzistencije. Što nam je viša percepcija svjesnosti, moguć nam je i uvid na više razine duhovnih-spiritualnih razina božanske stvarnosti, kojima tako i tako pripadamo i u konačnici se tamo vračamo. Duhovnost nam olakšava put ka najvišem cilju božanske realizacije, ona nam je vodilja i putokaz. Ona nam pokazuje koliko smo ostvarili u ovom životu, kroz rad na osviještenju i duhovnosti. Više razine osviještenja i duhovnosti nose sa sobom više konsekventnosti i odgovornosti prema svemu i svima. To i nije doista tako, jer na višim razinama ne postoji negativnosti i dualnosti. Tamo smo svjesni svega u svakom momentu. Tamo je neopisivo lijepo, to je na višim nivoima sasvim normalno, jer tamo smo mi ti kreatori. Više razine imaju svoje zakonitosti, koje mi svojom logikom ne možemo shvatiti niti razumjeti.
Sada nam je važno svjesno živjeti ovdje i sada, za sada. Biti sretni da smo ovdje smjeli doći odraditi iskustva i  sva osviještenja ove razine, a to će nas odvesti tamo gdje smo i zaslužili. Mi smo uvijek ti kreatori. Kreatori na razini naše svjesnosti, osviještenosti i spiritualnog-duhovnog iskustva.

Ja sam univerzum u univerzumima božanske ljubavi

0 Kommentare

Dein Kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.